вторник, 8 ноември 2011 г.

11.11.2011

Не отминавайте с пренебрежение 3-те единадесеторки, които ни очакват този петък, дори и много да не вярвате в нумерологията. Ако не настъпи краят на света, 11 ноември ще бъде прелюдия към него, казват нумеролози. Числото 11 бележи с фаталния си блясък цялата 2011 година. За зло или за добро, преценете сами.
За любопитните има проста математическа игра, измислена от американски нумеролог, за да повярват във вълшебното въздействие на 11-ицата. Съберете последните две цифри от годината ви на раждане. Прибавете към тях и годините, които сте навършили. Винаги ще получите цифрата 111 Единадесеторка с 1 отзад! Примерно - родени сте през 1952 г. Тази година сте навършили 69 към. 52 плюс 69 е равно на 111...
Пророците на катастрофалните сценарии отново се кълнат в края на света, предвиден от маите на 21.12.2012 година, когато се затваря техния фамозен 26 000 годишен цикъл и човечеството ще бъде изправено пред Нищото. Тогава галактическият екватор на Млечния път ще се пресече с орбитата на Слънцето. Пак според маите, тъмната ивица в центъра на нашата галактика представлява Дверите на Злото, царството на Змията. На тази дата ще настъпи краят на календара на маите на 5126-та си година и цивилизация и ще навлезем в друга фаза.
Да, но Апокалипсисът на маите е предвиден чак за догодина, какво общо може да има той с предстоящия 11.11.2011? Работата е там, че древното племе е указало точния час на Свършека - 11 часа и 11 минути! Така че песимистите са на мнение, че единайсеторките ще направят нещо като малка репетиция преди декемврийския катаклизъм догодина. Да не говорим, че сборът от числата на фаталната дата 21.12.2012 отново дава 11! Разбира се, съществуват и по-малко стряскащи сценарии. Според ню ейдж месиите, на 11 ноември ще бъде разтворен енергиен портал, чрез който всичко живо ще се зареди с невероятни количества енергия. Тази дата ще ни разкрие нови измерения. Тогава нюейджърите очакват да се освободи нашата душевна тегловност. Нумеролозите припознават в 11 числото на огромните енергии и на промените. В Кабалата на него съответства буквата каф, символизираща реализацията.
В християнството 11 е броят на апостолите, които били останали преди Страстите Христови и възкръсването МУ. По-широко погледнато, числото е заредено с промяна, с предчувствие за нещо предстоящо. Единадесетицата се свързва и с големите трагедии на човечество през последните години - 11 септември и срутването на кулите-близнаци, терористичните атентати в Испания на 11 март 2004, катастрофалното земетресение и цунамито в Япония на 11 март тази година. Но тези трагедии са белязани само с една единадесеторка и не са много убедителни.
Катаклизъм, който наистина се е случил, и е бил исторически документиран е Голямото северно температурно колебание, регистрирано точно преди сто години - на 11 ноември 1911 година. На тази дата метеорологията изиграла незабравима шега на американците. В много американски градове били измерени рекордно високи температури следобеда, а вечерта температурата спаднала от 24 градуса по Целзий до минус 13 градуса. Явлението било причинено от силен студен буреносен фронт, който разнесъл топлия влажен въздух и докарал арктически ветрове. Жителите на градове като Спрингфийлд, в щата Мисури, помислили, че това е някакво Божие наказание.
Комбинацията от 3 единайсетици и до ден днешен се свързва на Запад с края на военните действия в Първата световна война. 11 ноември се празнува като Деня на ветераните от войната. На 11 ноември 1918 г. точно в 11 часа /11.11.11/ било обявено примирието между Антантата и Централните сили. Версайският мирен договор бил подписан доста по-късно - на 18 януари 1919.
След като куп съвременни пророци се провалиха с предсказанията си / спомнете си за края на света през 2000 г., после на 21 май 2011 година, след това на 21 октомври 2011, италианското пророчество за фатално римско земетресение на 11 май 2010/ новите месии на фатализма са доста по-внимателни. Никой, освен един изгладнял ганайски пастор, не обяви публично, че светът ще свърши следващия петък. Въпросният африкански мисионер се зове Питър Анамох и той заяви пред местните медии: "Бог ми разкри, че невиждана световна катастрофа ще се случи на 11. 11. 2011. Аз трябва да предупредя всички вярващи за това откровение, което ми бе направено след 12-годишна безупречно вярна служба. Това послание трябва да бъде прието сериозно от всички хора на планетата. За да оглася предсказанието на страната и света , аз трябваше да събера известни средства и пропътувах из десетте области на Гана. С тези пари си купих нови гуми за колата и успях да оповестя посланието Му!" Но главният опонент на пастор Анамох в страната, свещеникът Еманюел Канкам Ата Какра го обяви за мошеник. Мнимият пророк нарочно стряскал хората, защото им обещавал срещу 5 милиона кеди /2, 228 милиона евро/ запазено място в Рая преди Апокалипсиса. Той имал пряка полза от дрънканиците за края на света следващия петък.
Срещу много по-скромна сума - само за 300 долара, предприемчива мексиканска фирма в курорта Акумал предлага на желаещите сватба с ритуал на маите, която може да се състои точно на 11.11.2011. Младоженците се посвещават в четирите посоки на света и биват обвързани с Вселената според предписанията на свещената книга Попол Вух. По време на обреда младобрачните ще бъдат заредени с женската енергия на майката Земя и с мъжката на Всемира. Докато смъртта ги раздели...

Няма коментари: