сряда, 23 ноември 2011 г.

Предстои ГОДИНАТА НА ДРАКОНА

Според Китайския зодиак 2012 г. е годината на Дракона.
Годината на Дракона  започва на 23 януари 2012 г. и приключва на 9 февруари 2013 година.

Дракон е петият знак на китайския зодиак, който се състои от 12 знака на животните.

Дракон е създание на митове и легенди. В древен Китай, небесни дракони представляват император и сила. В източната философия Дракона е символ на късмет и власт. Хората родени през годината на Дракон трябва да се зачитат и уважават.
Вие сте ДРАКОН ако сте родени през:  1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988 и 2000
Хората, родени в годината на Дракона притежават определени характеристики:
  • контактни
  • предприемчиви
  • самоуверени
  • смели
  • страстни
  • надути
  • избухливи
Драконите са свободните духове на китайския зодиак. Творчески настроени, притежават живец, които гори неуморно през целия им живот. Желателно е хората родени в годината на Дракона да са винаги свободни, те не страдат от морални задръжки. Винаги имат големи идеи и са много амбициозни. Уверени в себе си, Драконите са безстрашни и винаги успяват да постигнат желаното.

 Прекалено нетърпеливи, те  трябва да са наясно, че големия ентусиазъм може да ги измори. Драконите обичат да помогнат на хората около себе си и за това може винаги да разчитате на тях. Гордостта им, често не позволява те да се възползват от предоставена им помощ. Винаги са обкръжени с редица приятели и лесно създават нови контакти, но често се чувстват самотни душевно. Тяхната независимост до накъде ограничава допира с околния свят, те се чувстват добре когато са сами!


Мъжът, роден в годината на Дракона – животът му е труден, но материално обезпечен. Ако е роден през пролетта и лятото даже е богат. Има ли родилно петно на рамото той е мъдър, красноречив и популярен сред жените. Март и септември за него са критични месеци.

Жената, родена в годината на Дракона е сговорчива, отзивчива и трудолюбива. Ако не случи на подходящ съпруг е особено нещастна. Родените през есента и зимата са по-щастливи и постигат целите си по-лесно. Ако има родилно петно на гърдите всичките й желания се сбъдват. Главата, костите и зъбите й са слабо място в здравословно отношение. В детството трябва да се пази от огън и вода. Трудни години – 1, 28, 29

Критични години За мъжете това са 4, 28, 39, 56 и 60-тата от живота им. За жените - 52, 65 и 80-тата година.

Несъвместимости Драконът има пряка несъвместимост с кучето и скрита несъвместимост (проявява се след няколкомесечно запознанство) със змията.

Няма коментари: